Barneyoga 7-11 år.

 

IMG_5400I barneyogaen kommer vi til å jobbe for å utvikle fysisk utholdenhet, emosjonell stabilitet, intellektuelle og kreative egenskaper.

Yoga i seg selv er en serie fysiske øvelser, sammen med en filosofisk tilnærming til hvordan vi kan forholde oss til oss selv og verden omkring oss. I hver yoga time kommer vi til å gjennomføre et eget velkommen rituale, et utvalg yoga stillinger,  litt yoga filosofi som kan brukes både på og utenfor yogamatta, for så å avslutte med Shavasana- avspenning.  Hver time er på 45 minutter.

Vi vil lære litt om de ulike følelsene vi kan ha, leke og filosofere rundt hvor mye oppmerksomhet det er passende å gi til det som skjer i kropp og sjel.  Vi vil ha en gjennkjennbar oppbgging av timen fra gang til gang, og avansere litt etter litt.

Vi ønsker at barna skal få et lite innblikk i hva yoga er for noe gjennom å erfare selv. Kjenne på hva som skjer i kroppen etter hardt fysisk arbeid, jobbe med å legge merke til hva slags tanker er det vi har. Hvordan føles det ut å veksle mellom aktivitet-ro- innpust og utpust.

Metoden blir selvfølgelig yoga. Praktisk utforming blir musikk, rytme, dans, lek. Kanskje blir det litt drama-lek, og kurset avsluttes med»kom som din egen SUPER-HELT!!!»…

 

I yoga for voksne snakker vi om at yoga er union mellom kropp og sinn. Gjennom yoga for barn kan vi lære om selvtillit, tålmodighet, selvkontroll og hvordan takle stress og bekymring. Yoga for barn kan hjelpe barn med å takle utfordringer, og bli bevisst hva som skjer i seg selv når omverdenen «trykker på knapper» som gir motstand og utfordring.

Barn har mange av de samme stressresponsene som oss voksne,  og gjennom yoga får de erfaring i å takle og se hva som skjer gjennom å lære om yogafilosofi både på matta og i den virkelige verden der ute.

Studier for barn som gjør yoga viser at:

-utvikler evne til tilstedeværelse, eller kanskje skal man si at det hjelper de med å bevare evnen, da barn er flinkere til dette enn voksne.

-roer og gir klarhet

-gi slipp på stress og utvikler egenskaper til å stå i mot stress uten å bli så påvirket av det

-utvikler bedre konsentrasjon, fokus og utholdenhet

-bedre hukommelse,

-stilmulerer evnen til å lytte og ta i mot beskjeder

-emosjonell kontroll

-reduserer frykt

-balanserer energinivået

-virker stimulerende på fantasi og kreativitet

-forbedrer evne til å være mindre reaktiv, tenke først-handle etterpå.

IMG_5478

Påmelding høstens barneyoga 7-11 år. 

Mandager  klokken 18-19,  6 ganger. Kurs i yoga for barn. Oppstart 25. september. Pris kr: 900

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s