Lyden av Himalayan Singingbowls…

IMG_5144

Lyden av Himalayan Singingbowls bringer kropp og sinn til her og nå.

Litt Informasjon for deg som har lyst til å prøve, eller vurderer å skaffe deg en…

 

Se for deg at du holder en syngebolle i hånden, du føler tekstur og temperatur av bollen, du lytter til lyden, og erfarer vibrasjoner gjennom lyd og fysisk vibrasjon i kroppen. Kanskje kjenner du lyden gi en resonans i et bestemt område i kroppen.

Lyden fra syngeboller er i stand til å nå dypt inn i kroppen og gjenopprette balansen og harmoni på cellenivå. Lyd og vibrasjoner kan forbedre fysiske tilstander og gi generell følelse av velbehag som hjelper deg til å gi slipp på frykt og smerte, forbedrer søvn, hukommelse, konsentrasjon og styrker immunforsvaret.

I en personlig lydhealing , brukes 7 eller flere syngeboller rundt kroppen i et bestemt mønster. Kort tid etter at man hører lyden av syngebollene vil man erfare at man puster dypere, i hjernen kommer man inn i en tilstand av   alpha hjernebølger, hvor man føler avslapping og indre fred.

På det fysiske nivået stimuleres blodomløpet, lymfestystemet, nerver og muskeler, så man kan føle seg mer åpen og tilstede i seg selv.

Denne måten å bruke syngebollene på har jeg lært av Santa Ratna Shakya og Shree Krishna Shahi fra Kathmandu i Nepal, og tradisjonen er linket til prinsipper for hvordan oppnå fysisk og spirituell ro gjennom den meditative og healende effekten av lyd.

Lyden produseres ved at man slår mot kanten av bollen ved hjelp av ulike pinner dekt med lær eller stoff. Bollene gir langtvarende overtoner, undertoner og gir delikat og intense lydvibrasjoner.

Bollene kommer i ulike størrelser, former, vekt, design og kvalitet. Jo lengre lyden varer og jo renere lyd jo bedre kvalitet.Ofte blir de kalt Tibetanske syngeboller men opprinnelsen er egentlig fra Nepal, Bhutan, India, Tibet, Burma, Korea og Japan.

Basert på Østens filosofi så representerer hver tone i syngebollen lyden og vibrasjoner som korresponderer til 7 planeter i universet og 7 chakraer i kroppen vår.

kopper-Venus

tinn-Jupiter

sink-Uranus

jern-Mars

Bly-Saturn

gull-solen

sølv-månen

kvikksølv-Merkur

 Selv om 8 metaller er brukt i prosessen for å lage en syngebolle, sies det at det er kun 7 som finnes i bollen, det er pga det 8 metallet: kvikksølv, brukes for å rense de 7 andre mens de ennå er i flytende form.

Bare i såkalte fullmåneboller, brukes 7 metaller, det er pga i disse brukes metaller av høy kvalitet, uten urenheter, og derfor er fullmåne boller sagt å være av en høyere kvalitet.

Her finner du en link til hun som introdusert meg til dette i Singapore: Himalayan singingbowl Christina Shiu

 

2 tanker på “Lyden av Himalayan Singingbowls…

 1. Hei Eva, Kan jeg melde meg på vanlig yoga for høsten? Det er herlig at dere er hjemme igjen og at du tar med deg masse nye kunnskaper. Jeg tenker grunnen til at singinging bowls virker er at de resonnerer med vagusnerven og bringer det indre i adekvat balanse. Yoga og andre idretter og kor sang osv har samme funksjon. Kjempe kult! Mvh Tea

  Sendt fra min iPhone

  • Hei, prøvde sende svar i stad men det virket som den bare ble slettet…(?) Ja, vagusnerven synes jeg er veldig spennende, kunne godt tenkt meg å lære litt mer om den, da den er ofte nevnt i yoga sammenheng! Men det sies jo at feks chanting, og feks det å si «Aum» også vibrerer langs vagus nerven, og at den er den mest «perfekte»lyden til å vibrere og påvirke nettopp vagus. Så jeg vil tro syngeboller også er innenfor dette. Som all lyd… (eller? nå ble jeg usikker.. dette må jeg lese mer om;)
   Hyggelig at du blir med på yoga.. Ønsker du torsdag eller søndag? De som du gikk sammen med sist har for det meste meldt seg på torsdager. Så der fortsetter vi på det nivået vi var. Søndager har jeg åpnet for nybegynnere, men det spørs jo helt hvem som melder seg på da.
   Eva.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s